Agávový sirup se vyrábí lisováním nektaru z rostliny agáve. Agáve je nejrozšířenější v Mexiku a jižní Americe a kromě lahodného přírodního sladidla se z něj vyrábí tequila. Náš sirup je vyráběn za velmi nízkých teplot, aby se co nejvíce zachovaly přírodní vlastnosti rostliny. Nektar má nízký glykemický index a je vhodný pro diabetiky i nadšence RAW food stravy. Jeho konzistence je podobná medu, i když je o něco řidší a více tekutá. Oproti medu má tu výhodu, že je rostlinného původu a je tedy vhodný i pro vegany.
Použití: Agávovým sirupem můžete zcela nahradit med nebo klasický cukr. Přestože má nízký glykemický index, je o 30 % sladší než cukr, stačí ho tedy menší množství pro docílení stejné chuti. Při tepelné úpravě je dobré snížit teplotu pečení a vaření alespoň o 10°C. Sirup můžeme využít jako polevu na palačinky nebo vafle, na výrobu zmrzliny a sladkých drinků nebo na pečení.
- Administrativní zařazení: Sladidla
- Složení: Sirup z agáve* 100%
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1 298 kJ / 310 kcal
Tuky: 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 78 g
z toho cukry: 77 g
Bílkoviny: 0 g
Sůl: 0,6 g
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Skladem • 1 varianta59 Kč90 % • 477 recenzíDalší informace
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Bohužel přijel celý oblemcany. Víčko je jen přišroubované, jinak nechráněný. Čekala bych pod víkem nějakou přelepku ČR přímo na lahvičce! Centimetr pod okrajem taky vypadá divně.