Datlový sirup se hodí na studenou i teplou kuchyni. Nechte jej vyniknout nejlépe s neutrálními pokrmy, jako je tofu krém, bílý jogurt, tvaroh. Hodí se na ovesnou nebo jinou snídaňovou kaši, palačinky, ale i na doslazení obilné kávy.
Datlový sirup obsahuje 15–30 % fruktózy, 17–40 % glukózy a 3–34 % sacharózy.
V Dobrotách zima 2015–2016 jsme na straně 6–11 zpracovali velký přehled sirupů a vzájemné srovnání obsahu jednotlivých cukrů.
Při výrobě datlového sirupu se smíchají sušené datle s vodou, mixují, filtrují a výsledná šťáva se koncentruje na požadovanou hustotu. Datlový sirup je tmavý, voňavý, poměrně hustý s charakteristickou chutí a dobře sladí, je tradičním sladidlem na Středním východě.
Složení: Sušené datle* (75 %), voda. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Certifikát: CZ-BIO-001
Kalorická hodnota/energie (na 100ml): 1676 kJ/399 kcal. Tuky: 0.1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.1 g. Sacharidy: 98 g. z toho cukry: 98 g. Bílkoviny: 1.6 g. Sůl: 0.3 g
Návod k přípravě: K přímé spotřebě bez ředění i na přípravu sladkých pokrmů.
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C.
Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - sirup..
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Skladem • 1 varianta69 Kč95 % • 2 486×Další informace
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.